Volledig scherm
File op de Mount Everest. © AFP

Nog eens drie doden bij beklimming absurd drukke Mount Everest

Op de Mount Everest zijn weer drie bergbeklimmers om het leven gekomen, meldden organisatoren van bergexpedities vandaag. Het aantal doden op de overbevolkte hoogste bergpiek komt daarmee deze week op zeven.

,,Twee Indiase klimmers zijn gisteren op de Everest gestorven’’, zei Mira Acharya, woordvoerster van de afdeling toerisme in Nepal, terwijl organisatoren van expedities het derde dodelijke ongeluk bevestigden.

De regering van Nepal heeft voor dit jaar een recordaantal van 378 klimvergunningen verleend aan klimmers. Dat is lucratief voor het arme land, want alpinisten moeten omgerekend 10.000 euro betalen om de hoogste (8848 meter) berg ter wereld op te mogen.

Tot nu toe is het meer dan 5000 mensen gelukt de top van de Mount Everest te bereiken. De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en zijn Nepalese sherpa Tenzing Norgay waren de eersten in 1953.

Volledig scherm
Mount Everest © AFP
  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.