Volledig scherm
Werknemers van elektriciteitsbedrijf Con Edison in New York tijdens de stroomstoring. © REUTERS

New York getroffen door grote stroomstoring

De Amerikaanse stad New York is zaterdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Delen van de stad, waaronder het midden van stadshart Manhattan, zitten zonder elektriciteit. 

CNN meldt op basis van gegevens van energiebedrijf Con Edison dat ruim 60.000 klanten zonder stroom zitten.

De stroomstoring is mogelijk veroorzaakt door brand in een transformator. Op sociale media worden foto’s gedeeld van metrostations waar het licht is uitgevallen. Het energiebedrijf probeert samen met de gemeente om de stroomuitval te verhelpen.

Op Broadway zijn voorstellingen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden al vrij snel afbreken vanwege de stroomuitval. Zij trad op in concertzaal Madison Square Garden, maar dat werd na drie nummers ontruimd. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclameborden, is grotendeels donker.

Burgemeester Bill de Blasio, die campagne aan het voeren was in de staat Iowa, heeft laten weten dat hij terugkeert. Hij zei op Twitter dat de stroomstoring een mechanisch euvel is en niet het gevolg is van een doelbewuste actie.

De storing levert naast ongemak ook bijzondere momenten op:

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.