Volledig scherm
Ossiach © Shutterstock

Nederlandse vrouw (74) tijdens zwemmen in Oostenrijks meer overleden door hartaanval

Een 74-jarige Nederlandse vakantieganger is om het leven gekomen toen ze zwom in het meer van het stadje Ossiach in Oostenrijk. Ongeveer twintig meter voor de kust kreeg ze waarschijnlijk een hartaanval. De vrouw werd te laat opgemerkt door andere zwemmers. Reanimatiepogingen van de spoedarts mochten niet baten.

Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag rond 15.00 uur. Ze was ongeveer vijf minuten onder water toen ze werd ontdekt en uit het water werd gehaald door zwemmers.

De zwemmers en toegesneld ambulancepersoneel probeerden de vrouw te reanimeren. De reanimatiepogingen waren echter niet succesvol en de 74-jarige stierf ter plaatse, zo schrijven Oostenrijkse media.

  1. Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    De ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.