Volledig scherm
Ossiach © Shutterstock

Nederlandse vrouw (74) tijdens zwemmen in Oostenrijks meer overleden door hartaanval

Een 74-jarige Nederlandse vakantieganger is om het leven gekomen toen ze zwom in het meer van het stadje Ossiach in Oostenrijk. Ongeveer twintig meter voor de kust kreeg ze waarschijnlijk een hartaanval. De vrouw werd te laat opgemerkt door andere zwemmers. Reanimatiepogingen van de spoedarts mochten niet baten.

Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag rond 15.00 uur. Ze was ongeveer vijf minuten onder water toen ze werd ontdekt en uit het water werd gehaald door zwemmers.

De zwemmers en toegesneld ambulancepersoneel probeerden de vrouw te reanimeren. De reanimatiepogingen waren echter niet succesvol en de 74-jarige stierf ter plaatse, zo schrijven Oostenrijkse media.

  1. Dochtertje (4) ziet hoe Nederlander haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    Dochtertje (4) ziet hoe Nederlan­der haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    De 42-jarige Nederlander Thomas C. bleef zijn vriendin steken, zelfs toen zijn dochtertje hem smeekte te stoppen. Dat bleek vandaag voor de Belgische rechter. C. wordt beschuldigd van doodslag op zijn 38-jarige vriendin en van poging doodslag op haar buurvrouw. ,,Mijn moeder is dood door mijn vader met een hakmes. Ik zei ‘stop’ maar hij stopte niet’’, verklaarde de 4-jarige dochter.