Volledig scherm
Rigi Scheidegg. © ADN Beeldredactie

Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.’’

De 30-jarige Kooiman is voor het laatst levend gezien in de omgeving van Zürich. Zijn familie denkt dat hij mogelijk nog in de buurt van Rigi Scheidegg verblijft. Dat de Rotterdammer al bijna drie weken niets meer van zich laat horen, baart zijn omgeving grote zorgen.

,,Dit is helemaal niets voor hem’’, schrijven vrienden en familie in een pamflet, dat massaal op sociale media rondgaat. ,,Onze zoon, broer en vriend is vermist in Zwitserland, help ons alsjeblieft hem terug te vinden. We geloven dat hij nog steeds in de omgeving van de berg verblijft. Hij heeft medicatie nodig, zijn leven is mogelijk in gevaar. We maken ons ernstig zorgen.’’ Waarom Kooiman medicatie nodig heeft, is niet bekend. De familie kiest er op dit moment voor niet met de media te praten.

Ministerie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat een 30-jarige Nederlander vermist wordt in Zwitserland. ,,Het is nu een zaak voor de Zwitserse politie’’, vertelt een woordvoerder. ,,Wij staan klaar om de familie bijstand te verlenen waar nodig en mogelijk. We hopen dat de zaak snel wordt opgelost.’’

Volledig scherm
Pamflet © Facebook
  1. LIVE | ‘Nederlanders weten te weinig over mondkapjes’
    Coronavirus

    LIVE | ‘Nederlan­ders weten te weinig over mondkapjes’

    Italië meldt een zevende sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Een team van experts van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is inmiddels gearriveerd om de Italiaanse autoriteiten te ondersteunen. Terwijl ook de rest van de wereld verder in de ban raakt van het virus, heeft een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laten zakken. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 71 Covid-19-doden bij, het laagste cijfer tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.