Volledig scherm
Foto ter illustratie. © bomberscatalunya

Nederlandse jongen van 14 dood gevonden in Spaans ravijn

Spaanse brandweerlieden hebben vanmorgen in een ravijn vlakbij de plaats Espot, tegen de grens met Frankrijk, het lichaam van een vermiste Nederlandse jongen van 14 gevonden. Dat bevestigt de Spaanse politie. Zijn verdwijning werd gisteravond door zijn ouders gemeld. Hij werd voor het laatst gezien op Camping La Mola in Espot, waar hij met zijn ouders verbleef. 

De zoektocht naar de jongen begon gisteravond rond 20.30 uur. Zijn ouders waren die dag een bergtocht gaan maken, hun zoon zou op de camping blijven. Hij had geen zin om mee te gaan. Bij thuiskomst troffen ze de jongen niet aan, waarna ze alarm sloegen.

Tot 04.00 's nachts hebben hulpdiensten naar de jongen gezocht. Vanmorgen in alle vroegte is de zoektocht weer hervat. Met behulp van een speciale zoekhelikopter werd rond 08.30 uur het lichaam van de jongen aangetroffen op de bodem van het ravijn. Omdat het gebied in de Spaanse Pyreneeën moeilijk toegankelijk is, werd een speciale berginterventie-eenheid vanuit Mossos d’Esquadra gemobiliseerd om het lichaam van de jongen uit het ravijn te halen. 

De politie gaat voorlopig uit van een ongeluk. Het lichaam van het kind is voor autopsie en onderzoek overgebracht naar het forensisch instituut in La Seu d’Urgell.

Over de identiteit en de woonplaats van de overleden tiener is nog niks bekend.

Volledig scherm
Het gebied waar de jongen is aangetroffen. © Google Maps