Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nederlandse biggenvervoerder van de weg gehaald in Duitsland om cocaïnegebruik en reeks overtredingen

Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland zal zich zijn rit van gisteren door Duitsland nog lang herinneren. De politie betrapte hem in de buurt van Osnabrück op rijden onder invloed van cocaïne en constateerde zowel bij de twintiger als bij de vrachtwagen nog andere inbreuken op de wet- en regelgeving. 

Een vrachtwagenteam van de verkeerspolitie stopte de chauffeur omstreeks 10.15 uur bij de rustplaats Brockbachtal langs de snelweg A30 (Nederlandse grens-Bad Oeynhausen). Zijn gedrag was volgens de politie aanleiding voor een drugstest, die positief bleek te zijn. Daarop gaf de twintiger toe dat hij cocaïne gebruikte. Na een bloedtest verboden de agenten hem nog verder te rijden. Verder onderzoek wees uit dat de 25-jarige man ook de regels voor rij- en rusttijden had overtreden, zijn vrachtwagen te lang was vanwege technische aanpassingen en bovendien was voorzien van illegale verlichting. 

De Nederlander en diens werkgever krijgen fikse boetes opgelegd die minstens 1500 euro bedragen, melden Duitse media op basis van een persbericht van de politie. 

De vrachtwagenteams van de verkeerspolitie in de deelstaat Nedersaksen controleren langs de snelwegen A1, A2, A30, A31, A42 und A43. Ze concentreren zich tijdens controles op zes punten: rijtijden, ladingzekering, gevaarlijke goederen, technische gebreken, zware transporten en gewichtscontroles. De agenten vinden altijd iets, zegt een woordvoerder. Gemiddeld wordt driekwart van de gecontroleerde vrachtwagens afgekeurd en krijgt meer dan de helft een verbod om de rit voort te zetten.

  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.