Nederlands gezin meegesleurd door golf tijdens maken van stormfoto's Spanje

update/videoVijf leden van een Nederlands gezin zijn vandaag in het oosten van Spanje meegesleurd door een golf. Een van hen liep daarbij een gebroken been op, de anderen hebben lichte verwondingen. Het gezin werd door het water gegrepen toen ze vanaf een dam in stormachtig weer naar de onstuimige zee keken en foto’s maakten.

Getuigen sloegen direct alarm bij de hulpdiensten. Die waren binnen enkele minuten ter plekke en brachten het gezin naar het ziekenhuis, meldt de Spaanse krant Información. Een van de slachtoffers heeft volgens Spaanse media een been gebroken. De overige gezinsleden zijn lichtgewond geraakt. 

Grote delen van Spanje zijn de afgelopen dagen getroffen door noodweer. Regen, wind en sneeuw veroorzaken veel overlast. Hulpdiensten roepen al een tijdje op het gevaar vooral niet op te zoeken en zoveel mogelijk binnen te blijven. Een advies dat door het betreffende Nederlandse gezin niet is opgevolgd. 

Slachtoffers

Volledig scherm
Noodweer teistert de kust van Valencia. © AFP

Boosdoener van het onstuimige weer is de storm Gloria die over de gebieden trekt. Door het noodweer vielen al drie doden, meldt El País vandaag. Een man overleed in de plaats Ávila nadat hij op zijn hoofd werd geraakt door een rondvliegende dakpan. Een andere man kwam in de provincie Asturië om het leven toen hij werd aangereden terwijl hij zijn sneeuwkettingen aan het bevestigen was en een dakloze vrouw stierf in een park in de gemeente Gandia, onder Valencia, tijdens haar slaap.

Door het extreme weer zijn ook veel vluchten vertraagd. Daarnaast zijn veel scholen dicht, zijn meerdere wegen niet toegankelijk en zitten veel Spanjaarden zonder stroom. Spanje heeft gisteren en vandaag voor verschillende regio’s code rood afgegeven. Het vliegveld van Alicante-Elche is grotendeels gesloten en weerdiensten waarschuwen voor golven van acht meter hoog, windstoten van 120 kilometer per uur en extreme hoeveelheden neerslag. Langs de kust en in de binnenlanden rond Alicante en Valencia kan de komende dagen een pak sneeuw van 20 centimeter vallen.

Volledig scherm
Noodweer op het strand van Barcelona. © EPA
 1. Nederlandse cruisegangers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten
  liveblog corona

  Nederland­se cruisegan­gers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.