De rubberboot raakte de rotsen op deze plek: Punta Gavina aan de noordwestkant van Formentera.
Volledig scherm
De rubberboot raakte de rotsen op deze plek: Punta Gavina aan de noordwestkant van Formentera. © Videostill Periódico de Ibiza y Formentera

Nederlander verongelukt met boot bij Spaanse eiland Formentera

Een 49-jarige Nederlander is vannacht om het leven gekomen bij een ongeluk met een gehuurde rubberboot bij het Spaanse eilandje Formentera. Een tweede Nederlander raakte zwaargewond en moet aan verschillende botbreuken worden geopereerd. De vier andere inzittenden, eveneens Nederlanders, liepen lichtere verwondingen op.

  1. 40 feestdranken vergelijken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?
    PREMIUM

    40 feestdran­ken vergelij­ken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?

    Nu de feestdagen dichterbij komen, vullen veel mensen ongetwijfeld de drankvoorraad weer aan. De Belgische nieuwssite HLN deed onderzoek naar waar je het goedkoopste uit bent. Is Frankrijk net als voor water en frisdrank de ideale bestemming? Zijn Luxemburg en Nederland aanlokkelijker? Of is het toch voordeliger in België? HLN shopte in die vier landen 40 dranken, van aperitief tot degustief en alles daartussenin. Voor maar liefst 28 dranken was één buurland het allergoedkoopst per fles: ,,Met geregeld 12 tot soms zelfs 14 euro verschil - pér fles.”