Volledig scherm
Tramadol is een van de verboden pijnstillers in Egypte omdat het vaak als recreatieve drug wordt gebruikt. © AFP

Nederlander met drugs en verboden pijnstillers betrapt op luchthaven in Egypte

Op de luchthaven van Caïro is vanmorgen een Nederlander gearresteerd die volgens de autoriteiten drugs in zijn bagage had verstopt. De man van Egyptische komaf was met een vlucht van Schiphol naar zijn vaderland gereisd.   

In zijn bagage vond de douane 60 gram van drie verschillende soorten drugs: hasj, crystal meth en MDMA, de werkzame stof van XTC. Daarnaast had de man 60 pillen van een verboden pijnstiller bij zich, verklaarde douanewoordvoerder Gamal Abdel-Fattah. De reiziger, van wie geen gegevens werden vrijgegeven, zal volgens de zegsman worden aangeklaagd.

Medio december werd op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad ook al een een Italiaanse reiziger gearresteerd wegens vermeende drugssmokkel. In de bagage van de man uit Milaan vonden douaniers 644 pillen en enkele glazen flessen met verboden pijnstillers. Ook die verdachte was van Egyptische afkomst.

In Egypte zijn veel medicijnen verboden die kunnen worden gebruikt als vervangers voor heroïne. 

 1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
  liveblog corona

  Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.