Johnson poseert met een vis op de visafslag in Grimsby, in Noordoost-Engeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Johnson poseert met een vis op de visafslag in Grimsby, in Noordoost-Engeland. © AP

‘Natuurlijk praat Boris Johnson onzin, maar ik stem wel op hem’

ReportagePremier Boris Johnson wil de Britse verkiezingen van morgen winnen door zetels van Labour af te snoepen in afgebladderde steden als Grimsby die voor de brexit stemden.

Met een bleek gelaat en kleine ogen van de slaap liet Boris Johnson zich maandag ruim voor zonsopgang fotograferen met een joekel van een kabeljauw in zijn handen in een koelcel van de Grimsby Fish Market. De premier toonde de werklui in het oostelijk deel van de haven zonnige vergezichten. In ruil voor een stem op zijn Conservatieve Partij zou de eens zo vermaarde vissersvloot worden hersteld in oude glorie.

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.