Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Namibië verkoopt duizend wilde dieren: ‘Anders verhongeren ze door droogte’

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder 28 olifanten en 60 giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Namibië riep vorige maand de noodtoestand uit. Het land kent in sommige delen de dodelijkste droogte in negentig jaar. ,,De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder gisteren. Vrijdag werd al over de aanstaande verkoop gerept in advertenties in lokale kranten.

Onder de te verkopen dieren zijn verder 600 buffels, 150 springbokken, 65 oryxen, 35 elanden, 20 impala’s en 16 koedoes uit alle nationale parken. 

Namibië, dat 2,4 miljoen inwoners telt, heeft internationale hulp gevraagd om de droogte te beheersen. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.