Een politieagent achtervolgt een demonstrant, gisteren in Minsk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politieagent achtervolgt een demonstrant, gisteren in Minsk. © AP

Na maanden van politiegeweld is het verzet tegen president Loekasjenko uitgedoofd

BelarusIn Belarus is het verzet tegen president Aleksandr Loekasjenko uitgedoofd. Het massaprotest, waartoe de oppositie afgelopen zaterdag had opgeroepen, kwam door machtsvertoon van de politie niet van de grond. Maar de oppositie kreeg wel een hart onder de riem gestoken: het land is uitgesloten van deelname aan het Eurovisie Songfestival.

 1. Oxfam Novib: ‘CO2-uitstoot volledig compenseren met nieuwe bossen is luchtkasteel’
  PREMIUM

  Oxfam Novib: ‘CO2-uit­stoot volledig compense­ren met nieuwe bossen is luchtkas­teel’

  Het is lovenswaardig dat onze multinationals hun koolstofuitstoot willen wegstrepen door massaal bomen aan te planten, maar in de praktijk zijn dat onrealistische en onhaalbare beloftes. In een vandaag gepubliceerd rapport waarschuwt Oxfam-Novib dat er zelfs meer kwaad dan goed uit kan voortkomen, omdat al die beloofde bossen wereldwijd ten koste gaan van toch al schaarse landbouwgrond.
 2. Duitse ‘nazifreak’ veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen

  Duitse ‘nazifreak’ veroor­deeld voor illegaal bezit oorlogswa­pens, moet afweerge­schut en tank verkopen

  Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn ‘nazimuseum’ leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.