De ministers van Energie en Milieu van de G20-landen kwamen bijeen in Napels om te praten over klimaatverandering. Voor de deur vonden demonstraties van klimaatactivisten plaats.
Volledig scherm
De ministers van Energie en Milieu van de G20-landen kwamen bijeen in Napels om te praten over klimaatverandering. Voor de deur vonden demonstraties van klimaatactivisten plaats. © REUTERS

Ministers G20-landen bereiken geen akkoord over klimaat

De ministers van Energie en Milieu van de G20-landen zijn het vandaag niet eens geworden over een gezamenlijke verklaring over wat ze besproken hebben. De voorzittende Italiaanse minister Roberto Cingolani zei dat de landen er niet uitkwamen toen het over de toezeggingen voor klimaatverbetering ging.

  1. LIVE | Gewonde door bombrief Oekraïense ambassade in Spanje, Kiev boos over video Von der Leyen
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Gewonde door bombrief Oekraïense ambassade in Spanje, Kiev boos over video Von der Leyen

    Een medewerker van de Oekraïense ambassade in Spanje, in Madrid, is gewond geraakt nadat er een bombrief was bezorgd. Waar de brief vandaan kwam is nog niet bekend. Verder ligt Hongarije niet langer dwars bij de toetreding van Finland en Zweden tot de Navo. Dat zegt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto, die toevoegt dat Hongarije daar in februari volgend jaar officieel voor tekent. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.