Familie van een van de kinderen
Volledig scherm
Familie van een van de kinderen © CBS News

Meisje (6) schopt schoolmedewerker en wordt gearresteerd, oma woest op agent

Een politieagent in het Amerikaanse Orlando is gisteren ontslagen nadat hij een meisje van 6 jaar en nog een ander kind had gearresteerd voor misdragingen op school. Het meisje werd in de boeien geslagen omdat ze een medewerker had geschopt. ,,Het was duidelijk dat er geen andere oplossing was dan het ontslaan van deze agent”, zei politiecommissaris Orlando Rolón.

De agent arresteerde de kinderen toen hij actief was als ondersteunend agent op een school in Orlando. De politiechef liet weten dat de agent geen toestemming van een meerdere had voor de arrestaties, wat verplicht is bij kinderen onder de 12 jaar. Hij zei dat hij een ‘knoop in zijn maag’ voelde nadat hij had gehoord wat er met de kinderen was gebeurd.

,,Dit zijn heel jonge kinderen die beschermd, grootgebracht en opgevoed moeten worden en daar hebben we niet het criminele rechtssysteem voor nodig”, voegde openbaar aanklager Aramis Ayala van de staat Florida toe.

De oma van het 6-jarige meisje dat een medewerker had geschopt, sprak schande van de arrestatie: ,,Geen enkele 6-jarige moet kunnen vertellen dat hij handboeien om heeft gehad.” Wat het andere kind had gedaan, is niet bekendgemaakt.

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.