Volledig scherm
Het kind liep haar verwondingen op in een restaurant in de Franse kuststad Pornic. © iStock

Meisje (2) dat wasmiddel kreeg in plaats van fruitsap, ontwaakt uit coma

De Franse peuter die zwaar verbrand raakte aan de slokdarm nadat ze in een restaurant een glas wasmiddel in plaats van fruitsap kreeg, is ontwaakt uit haar coma. Élisabeth ademt opnieuw zelfstandig en wacht op een overplaatsing naar een ziekenhuis in Parijs. Dat heeft de vader van het meisje gezegd aan de lokale nieuwssite Ouest France.

De ouders van de 22 maanden oude peuter hadden op 1 augustus een glas fruitsap besteld voor hun dochter, maar het personeel van La Fontaine aux Bretons, een restaurant in de West-Franse kuststad Pornic, schotelde het kind per ongeluk een industrieel vaatwasmiddel met bijtende soda voor. Élisabeth nam een slok en raakte ernstig verbrand aan de slokdarm. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in kunstmatige coma werd gehouden.

Afgelopen donderdag werd het meisje uit haar coma gehaald. Ze wordt nog steeds behandeld voor haar brandwonden en heeft tijdens haar verblijf in het ziekenhuis een longinfectie opgelopen, maar het kind ademt opnieuw zelfstandig. ,,Dit is een opluchting. Hier wachtten we op”, vertelt de vader aan Ouest-France. Zelfstandig eten kan het meisje overigens nog niet.

De ouders van Élisabeth, die in Ile-de-France wonen, wachten momenteel op een overplaatsing van hun dochter naar een ziekenhuis in Parijs, dichter bij huis. Het is niet duidelijk of het kind nog steeds haar slokdarm dreigt te verliezen.

  1. Thomas Cook op rand faillissement, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’

    Thomas Cook op rand faillisse­ment, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’

    De Britse reisgroep Thomas Cook houdt momenteel een ultiem crisisoverleg met de grootste aandeelhouders en schuldeisers. De opties drogen stilaan op. De reisgroep heeft veel schulden en moet dringend 226 miljoen euro weten te vinden om te overleven. Ondertussen groeit de ongerustheid bij reizigers en hoteluitbaters. De reizigers vragen zich af of ze nog wel thuis zullen komen en hoteluitbaters vrezen dat ze hun geld niet meer gaan krijgen. In een hotel in Tunesië loopt de situatie uit de hand. De hotelgasten worden er vastgezet door bewakers en gedwongen om geld op tafel te leggen, zo blijkt uit beelden op sociale media.