Gemaskerde bezoekers lopen door Kitanomaru Park in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemaskerde bezoekers lopen door Kitanomaru Park in Tokio. © AFP

Mega-evenement kersenbloesems in Japan gaat niet door: ‘Vreemde tijden’

Japanners zouden deze week hun traditionele feest rond de kersenbloesem vieren. Maar alle evenementen zijn afgelast. Covid-19 gooit ook hier roet in het eten.

Dit had dé feestweek moeten zijn in Japan van ontmoetingen, kennismakingen en familie- en bedrijfspicknicks. Allemaal onder de kersenbloesem, hét symbool van Japan, liefst met de iconische vulkaan Fuji op de achtergrond. Maar Covid-19 verstiert ook dit mega-evenement. Voor miljoenen Japanners en voor honderdduizenden toeristen.

De laatsten, onder wie ondergetekende, moeten het nu doen met een schamel reisvoucher in plaats van met herinneringen aan een mythische bloemenhemel vol bloesem van de yoshinokers. Dat doet pijn. Net als in Nederland wordt er ook in Tokio gefoeterd op mensen die zich niet aan de nieuwe coronaregels houden en toch een beetje feesten.

  1. Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteerde slachtoffers op ernstige spraakstoornissen

    Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteer­de slachtof­fers op ernstige spraak­stoor­nis­sen

    Een 38-jarige logopedist uit het Duitse Würzburg is vandaag veroordeeld voor 64-voudig zwaar seksueel misbruik van zeven jongens met een lichamelijke of verstandelijke beperking, het filmen daarvan én verspreiden van de beelden op het Darknet. De slachtoffers waren tussen de twee en zes jaar oud en droegen vaak nog luiers. De politie kwam tijdens het onderzoek nog 44 verdachten van seksueel misbruik en het verspreiden van de kinderporno op het spoor.