Dirk De Wilde en Katrien Van Steen, met een portret van hun jongste dochter Marijke
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wilde en Katrien Van Steen, met een portret van hun jongste dochter Marijke © Gregory Van Gansen / Photo News

Marijke (21) kwam om het leven bij stormdrama op Pukkelpop: ‘Wij hebben opnieuw moeten leren leven’

,,Zeg, die paal? Die kan toch niet omvallen, hé?” Het waren de laatste woorden van Marijke De Wilde, toen ze op 18 augustus 2011 samen met een vriendin in een tentje op de Pukkelpopcamping schuilde voor de storm. Seconden later waaide de verlichtingspaal om en viel hij op hun tent. Marijke was op slag dood. Tien jaar later doen de ouders hun verhaal. ,,We hebben opnieuw moeten leren leven. Dat was héél moeilijk, maar vandaag kunnen we zeggen: wij zijn terug gelukkig.”

 1. Schatrijke Belgische barones op straat doodgeschoten, vermoedelijk door stiefzoon
  PREMIUM

  Schatrijke Belgische barones op straat doodgescho­ten, vermoede­lijk door stiefzoon

  De echtgenote van ooit een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel: steenrijk getrouwd en met een hart van goud. Met haar stichting hielp Mimi, die zelf borstkanker had overwonnen, kankerpatiënten. Ze veilde zelfs haar eigen peperdure kunst voor hen.
 2. Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.