Volledig scherm
Manneken Pis is slachtoffer van vandalisme. © Marc Baert

Manneken Pis besmeurd met gele verf

Onbekenden hebben Manneken Pis besmeurd met gele verf. Dat meldt de politie in Brussel. Het wereldberoemde ventje werd afgelopen nacht of vanochtend het slachtoffer van vandalisme.

De politie werd rond 10.30 uur op de hoogte gebracht dat het kleine standbeeld (58 centimeter) op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat in de Belgische hoofdstad was beklad met verf. 

 ,,We zullen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving analyseren”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. Voorlopig is er nog geen verdachte geïdentificeerd.

Manneken Pis is al eeuwenlang het symbool van Brussel. Hij draagt regelmatig een kostuumpje. Zijn garderobe telt onder andere een Elvis Presley-kostuumpje, voetbaltenues, een Mickey Mouse-outfit en vele andere.

 1. Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldleiders: ‘Hoe durven jullie’
  update

  Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldlei­ders: ‘Hoe durven jullie’

  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ,,Hoe durven jullie’’, brieste de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.
 2. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.