Brendan Cox
Volledig scherm
Brendan Cox © AFP

Man vermoorde Britse politica weg na beschuldiging seksueel wangedrag

Brendan Cox, de weduwnaar van in 2016 vermoorde Britse parlementariër Jo Cox, heeft zijn functie neergelegd bij twee liefdadigheidsinstellingen na een nieuwe beschuldiging aan zijn adres van seksueel wangedrag. Hij stapt op bij More in Common en de Jo Cox Foundation, omdat zijn werk 'een stuk moeilijker' is geworden.

  1. Zeker vijf doden bij zware winterstormen in Californië

    Zeker vijf doden bij zware winterstor­men in Californië

    Zware winterstormen in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben zeker vijf mensenlevens geëist. De stad San Francisco meldde woensdag dat twee mensen bezweken zijn aan verwondingen die ze door het extreme weer hebben opgelopen. In Oakland werd een dakloze man aangetroffen in zijn tent, die was geraakt door een omgevallen boom, schreef de San Francisco Chronicle, de twee andere doden vielen in de county’s Contra Costa en Portola Valley.
  2. Zeker één dode en zes gewonde Amerikanen in Syrië na Iraanse drone-aanval

    Zeker één dode en zes gewonde Amerikanen in Syrië na Iraanse dro­ne-aan­val

    Een Amerikaanse aannemer is donderdag omgekomen en vijf Amerikaanse soldaten en één Amerikaanse aannemer zijn gewond geraakt doordat een drone neerkwam op een militaire basis in de buurt van Al-Hasakah in Noordoost-Syrië. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten was de drone van Iraanse afkomst. Als reactie heeft Amerika luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Syrië, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.