Volledig scherm
Joshua Boyle arriveert bij de rechtbank in Ottawa. © AP

Man die door taliban werd ontvoerd staat terecht wegens mishandeling vrouw

In 2017 haalde de Canadees Joshua Boyle met zijn vrouw het wereldnieuws toen ze na een ontvoering van vijf jaar uit handen van de taliban werden bevrijd. Maandag stond hij opnieuw in de schijnwerpers, maar nu vanwege de beschuldiging van mishandeling en aanranding van zijn vrouw.

Tegen de 35-jarige Boyle zijn maar liefst 19 aanklachten ingediend die op één na allemaal betrekking hebben op zijn vrouw, de Amerikaanse Caitlan Coleman. Wie het tweede slachtoffer is, werd niet openbaar gemaakt op de eerste zittingsdag in Ottawa. Boyle ontkent de aantijgingen. Hij is sinds juni onder strenge voorwaarden op vrije voeten. Zo draagt hij een enkelband en heeft hij huisarrest, zo schrijft CBC. Hij woont bij zijn ouders.

Boyle en zijn vrouw werden in 2012 ontvoerd door een aan de taliban gelieerde rebellengroep toen ze aan het backpacken waren in Afghanistan. Het stel kreeg drie kinderen gedurende de vijf jaar gevangenschap. Het gezin werd in 2017 door Pakistaanse strijdkrachten gered.

Boyle, die na de vrijlating met het hele gezin werd uitgenodigd voor een bezoek aan premier Justin Trudeau, werd twee weken daarna, op 1 januari 2018, opgepakt vanwege het geweld tegen zijn vrouw.

Volledig scherm
Joshua Boyle en zijn vrouw Caitlan Coleman met hun kinderen tijdens hun gevangenschap. © AFP
  1. Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.
  2. Niet gewekte vrouw nacht opgesloten in ijskoud en aardedonker vliegtuig

    Niet gewekte vrouw nacht opgesloten in ijskoud en aardedon­ker vliegtuig

    Een jonge vrouw heeft een nacht opgesloten gezeten in een verlaten vliegtuig op de Canadese luchthaven Toronto Pearson International Airport. Tiffani Adams was in slaap gevallen tijdens een korte vlucht van Québec naar Toronto, maar na de landing zag het personeel aan boord haar over het hoofd. Vervolgens werd het toestel van luchtvaartmaatschappij Air Canada op slot gedraaid, waarna het vliegtuig veranderde in een ijskoude, donkere plek waaruit het lastig ontsnappen bleek.