Volledig scherm
© Courtesy of the Denver Police Department

Man (82) slaat alarm in lift en wordt maand later dood gevonden

Een 82-jarige Amerikaan is omgekomen in een lift van zijn appartement in Denver. Isaak Komisarchik zou twee keer op het noodknopje hebben gedrukt, maar er kwam geen hulp. Een maand later wordt zijn lichaam gevonden. Dat schrijft The Washington Post

Familieleden dachten dat hij was vermist, omdat hij tekenen van dementie vertoonde. Dagen gingen voorbij zonder dat ze iets van hem vernamen. Op flyers en posters werd zijn vermissingsbericht verspreid. Brandweerlieden speurden vijvers in de buurt af naar sporen van de geliefde vader en grootvader.  

Weken gingen voorbij toen bewoners van het appartementencomplex begonnen te klagen over een vreemde lucht die uit de parkeergarage kwam. Op 2 augustus, bijna een maand na de vermissing, vonden onderhoudsmedewerkers het stoffelijk overschot van Komisarchik. 

Wat er precies gebeurde op die noodlottige dag op 6 juli is onduidelijk, maar dat hij problemen moet hebben gekregen in de lift in de parkeergarage is een ding dat zeker is. Nadat hij vast kwam te zitten heeft hij de noodknop twee keer ingedrukt: een keer om 9.09 uur en nog een keer 8 minuten later. Er kwam om een nog onbekende reden geen hulp. De brandweer zegt geen alarm te hebben ontvangen, aldus Denver Post. 

Drie liften

Het bedrijf dat de liften in het complex beheert, kreeg wel een melding binnen. Echter twee van de drie liften werden gecontroleerd en dus niet de lift waar Isaak in zat. Volgens hen omdat de specifieke lift de afgelopen tijd niet in gebruik was, omdat het in een gedeelte van de garage bevond dat in renovatie was. De politie van Denver laat weten dat de lift afgelopen december is geïnspecteerd en toen naar behoren werkte. 

In een statement laat de beheerder van het appartement weten in diepe rouw te zijn en meeleeft met de nabestaanden. Politie en brandweer onderzoeken wat er zich precies in de lift heeft afgespeeld en wat er misging met de alarmknop.