AP
Volledig scherm
© AP

‘Mama, deze oorlog is domste beslissing van onze regering ooit’, Oekraïne onderschept telefoontjes van Russische soldaten naar thuisfront

Ze mochten het niet van de legerleiding, maar deden het tóch. Russische militairen namen vanuit Oekraïne telefonisch contact op met het thuisfront om hun beklag te doen, vaak in niet mis te verstane bewoordingen. ,,Fuck, de lijken van burgers liggen hier gewoon op straat”, klinkt het onder meer. ‘The New York Times’ kreeg exclusief duizenden van die telefoongesprekken, al in maart onderschept door de Oekraïense overheid, in handen en bestudeerde ze twee maanden lang.

  1. Bekende journalist VS overleden tijdens kwartfinale Oranje, broer vermoedt opzet
    UPDATE

    Bekende journalist VS overleden tijdens kwartfina­le Oranje, broer vermoedt opzet

    Een Amerikaanse sportjournalist die verslag deed van het WK, Grant Wahl, is vrijdag in Qatar overleden, melden de Amerikaanse voetbalbond en zijn echtgenote Céline Gounder. De broer van de journalist beweert dat hij vermoord is vanwege steun aan de lhbti-gemeenschap. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt. De Amerikaanse voetballiga US Soccer zegt ‘diepbedroefd’ te zijn door het overlijden van Wahl.