Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Maleisische man die kat in wasdroger stopte moet drie jaar de cel in

Een Maleisische man moet een boete van 9000 euro betalen en bijna drie jaar de cel in omdat hij vorig jaar september een kat in een wasdroger stopte. De 42-jarige man stopte het dier, dat uiteindelijk overleed, in de machine van een wasserette in de buurt van Kuala Lumpur.

Hij is niet de enige die de cel in moet voor het doden van de kat. In januari werd een andere Maleisische man al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Op camerabeelden van de wasserette is te zien hoe beide mannen de kat in de wasdroger stoppen. Vervolgens doen ze een muntje in het apparaat, zetten ze de machine aan en verlaten het pand. Veel Maleisiërs reageerden woedend op de beelden.
„Ik hoop dat deze veroordeling een les is voor de beschuldigde én voor het publiek om niet wreed te zijn tegen dieren”, zei de rechter na zijn besluit. De man gaat echter in hoger beroep.

Huishoudelijke apparaten

Het gebeurt vaker dat katten in huishoudelijke apparaten worden gestopt en op gruwelijke wijze worden mishandeld. Een video waarin een Russisch stel een kat in een wasmachine stopt omdat het dier gebruik weigerde te maken van de kattenbak, zorgde eerder voor veel ophef op social media. 

Onlangs werd een Oekraïense man die in het Belgische Kortrijk woonde veroordeeld, omdat hij zijn kat in de oven stopte. Hij moet zes maanden de cel in een kreeg een boete van 4000 euro wegens dierenmishandeling. Het dier liep ernstige brandwonden en bloedingen op, maar overleefde het voorval wel.

Ook wordt een wasmachine weleens per ongeluk aangezet terwijl er een kat in ligt. Zo ontsnapte de Oldenzaalse kat Zorro op het nippertje aan de dood. Hij zat tien minuten lang in een draaiende wasmachine. Zijn baasje was hem vergeten. Eerder gebeurde iets soortgelijks in Johannesburg, Zuid-Afrika.