Louis van Gaal.
Volledig scherm
Louis van Gaal. © Twitter

Louis van Gaal geeft in Rwandese klederdracht babygorilla een naam

Oud-voetbaltrainer Louis van Gaal (68) heeft vandaag tijdens een ceremonie in Rwanda (Afrika) een in het wild leven babygorilla een naam gegeven. Van Gaal woonde de plechtigheid bij in traditionele klederdracht van de bevolking van de republiek in Oost-Afrika. 

Tijdens de zogenoemde Kwita Izina-ceremonie, die jaarlijks wordt gehouden om de piepjonge gorilla’s een naam te geven opdat onderzoekers ze dan beter kunnen volgen, kregen meerdere gorilla's een naam toegekend door verschillende beroemdheden zoals supermodel Naomi Campbell en dus ook Nederlander Van Gaal die nog altijd een grote groep fans heeft in Rwanda. Hij gaf ‘zijn’ primaat de naam Ingogozi (leider) als  eerbetoon aan de wederopstanding van het land waar sinds 1994 weer vrede is. In de oorlog voor die tijd sneuvelden honderdduizenden burgers. 

Van Gaal hield tijdens de ceremonie een korte speech waarin hij onder meer president Paul Kagame en het Rwandese volk complimenteerde voor hun inspanningen om gorilla's te beschermen. De oud-trainer nam, voordat hij het gezelschap toesprak, ook nog een kijkje in het bosrijke natuurgebied waar de primaten leven. Het gaat in dit geval om het heuvelachtige Vulcanoes National Park. Op foto's van het tripje is te zien dat Van Gaal geluk had tijdens het uitje. Hij kwam oog in oog te staan met enkele mensapen. 

  1. Burgemeester smeekt Minneapolis na rellen en branden: Alsjeblieft, verlaat het gebied
    Video

    Burgemees­ter smeekt Minneapo­lis na rellen en branden: Alsje­blieft, verlaat het gebied

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, is in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand gelopen. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. In ieder geval één relschopper is overleden. De burgemeester van de stad doet een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”