Volledig scherm
Louis van Gaal. © Twitter

Louis van Gaal geeft in Rwandese klederdracht babygorilla een naam

Oud-voetbaltrainer Louis van Gaal (68) heeft vandaag tijdens een ceremonie in Rwanda (Afrika) een in het wild leven babygorilla een naam gegeven. Van Gaal woonde de plechtigheid bij in traditionele klederdracht van de bevolking van de republiek in Oost-Afrika. 

Tijdens de zogenoemde Kwita Izina-ceremonie, die jaarlijks wordt gehouden om de piepjonge gorilla’s een naam te geven opdat onderzoekers ze dan beter kunnen volgen, kregen meerdere gorilla's een naam toegekend door verschillende beroemdheden zoals supermodel Naomi Campbell en dus ook Nederlander Van Gaal die nog altijd een grote groep fans heeft in Rwanda. Hij gaf ‘zijn’ primaat de naam Ingogozi (leider) als  eerbetoon aan de wederopstanding van het land waar sinds 1994 weer vrede is. In de oorlog voor die tijd sneuvelden honderdduizenden burgers. 

Van Gaal hield tijdens de ceremonie een korte speech waarin hij onder meer president Paul Kagame en het Rwandese volk complimenteerde voor hun inspanningen om gorilla's te beschermen. De oud-trainer nam, voordat hij het gezelschap toesprak, ook nog een kijkje in het bosrijke natuurgebied waar de primaten leven. Het gaat in dit geval om het heuvelachtige Vulcanoes National Park. Op foto's van het tripje is te zien dat Van Gaal geluk had tijdens het uitje. Hij kwam oog in oog te staan met enkele mensapen. 

  1. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.