LIVE | Bijleveld: ‘onbegrijpelijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood

videoDemissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat naar Nederland gevluchte Afghanen terug zijn gegaan naar hun geboorteland. Tijdens de evacuatie werd het kabinet verrast door het grote aantal Nederlanders dat in Afghanistan verbleef ondanks een negatief reisadvies. De Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana heeft aangekondigd weer te vliegen, ook zijn er vluchten met hulpgoederen en medicijnen onderweg naar Mazar-i-Sharif en Kandahar, meldt de VN. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. Het vorige blog kun je hier teruglezen.

0 reacties

  1. Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezonden worden

    Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezon­den worden

    Buckingham Palace heeft de Britse media aangemaand om bepaalde beelden die tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth werden gemaakt te verwijderen en nooit meer uit de zenden. Het gaat concreet om zes fragmenten, die onder meer “het zichtbare verdriet van de koninklijke familie tonen”. Er is ook een opvallend verbod op een fragment met prins George, de 9-jarige zoon van prins William en prinses Catherine.
  2. Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsgevangenschap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

    Oekraïense strijder van iconische foto in fabriek Azovstal overleeft belegering en krijgsge­van­gen­schap, maar is fysiek nog maar schim van zichzelf

    Een foto van hem ging de wereld rond tijdens de wekenlange belegering van de Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol. Toen het laatste bolwerk van verzet midden mei viel, werden de overgebleven Oekraïense strijders krijgsgevangen genomen. Mykhailo Dianov (42) overleefde het en werd afgelopen week vrijgelaten bij een gevangenenruil. Als een schim van zichzelf.