Het lichaam van Maeve Kennedy Townsend McKean (midden) is maandagmiddag lokale tijd teruggevonden. Haar zoon Gideon (rechtsonder) wordt nog vermist.
Volledig scherm
Het lichaam van Maeve Kennedy Townsend McKean (midden) is maandagmiddag lokale tijd teruggevonden. Haar zoon Gideon (rechtsonder) wordt nog vermist. © AFP

Lichaam van vermiste Kennedy-telg gevonden

Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. De 41-jarige Maeve Kennedy McKean raakte donderdag na een kano-ongeval vermist.

Maandagnamiddag lokale tijd werd het lichaam van de vrouw op enkele kilometers van waar ze verdween in het water teruggevonden in de Amerikaanse staat Maryland. Dat bevestigt de lokale politie. Van haar 8-jarige zoon Gideon is nog geen spoor. De zoektocht wordt dinsdag hervat.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie, waren wegens de uitbraak van het coronavirus vanuit de Amerikaanse hoofdstad Washington naar het huis van Kennedy's moeder aan Chesapeake Bay afgereisd, om daar in zelfisolatie te gaan. Moeder en zoon kropen donderdag in een kano om een bal uit het water te halen, maar ze keerden nooit meer terug. Dit weekend was er al geen hoop meer dat ze nog levend zouden worden gevonden.

Het gaat om de zoveelste tragische gebeurtenis voor de Kennedy-clan. Grootvader Robert ‘Bobby’ Kennedy (1925-1968) werd bij een verkiezingsbijeenkomst doodgeschoten, vijf jaar na zijn broer, president John F. Kennedy. In juli 1999 stierven diens zoon John F. Kennedy Junior, zijn echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette bij een vliegtuigongeval. Vorig jaar overleed de 22-jarige kleindochter van Robert Kennedy, Saoirse Kennedy Hill, aan een overdosis drugs

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.