Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie

Leiders van jeugdvereniging vergeten leden op te halen na dropping

De leiders van een jeugdvereniging uit het Luikse Magnée (België) zijn hun leden vergeten nadat ze hen op dropping hadden gestuurd. De leden, die op kamp waren in Fauvillers in de provincie Luxemburg, werden alleen achtergelaten en moesten meer dan 25 kilometer wandelen. Nadat ze op het afgesproken punt aankwamen, was er niemand te bekennen.

De 25 leden werden door hun vier leiders ergens achtergelaten en moesten wandelen naar een afgesproken plaats. Daar zou de leiding op hen wachten. Maar de leiding was omstreeks negen uur, het afgesproken tijdstip, nergens te bekennen. 

Daarop besloten de leden aan te bellen bij enkele buurtbewoners. Een omwonende bracht ze vervolgens rond half twaalf terug naar de kampeerplek, waar de leiders nog lagen te slapen. Op het kampterrein trof ze naar eigen zeggen een grote hoeveelheid lege bierflesjes aan. Ze deelde haar zorgen en boosheid in een bericht op Facebook en plaatste er ook enkele foto's bij.

Blij dat er niets is gebeurd

De vrouw belde vervolgens ook naar één van de ouders van de kinderen. De vader van een veertienjarig meisje nam direct contact op met de jeugdvereniging. ,,Zij relativeerden het voorval", vertelde de vader aan RTL-info.

Toen hij de foto's zag van het kampterrein was hij toch in shock.,,Ik begrijp dat de leiders 's avonds en 's nachts wat bier willen drinken, maar dit is wel heel veel."

De vader was daarnaast ook wel wat ongerust over de weg die de kinderen moesten afleggen. ,,Het was een verlaten weg in de Ardennen waar iedereen meer dan negentig kilometer per uur rijdt. Ik ben blij dat er niets is gebeurd."

Eén van de foto's die de vrouw online plaatste
Volledig scherm
Eén van de foto's die de vrouw online plaatste © Facebook

Vereniging baalt van ophef

De jeugdvereniging ondersteunt de leiding en wil het probleem relativeren. ,,Er werden zeventien pintjes gedronken en er waren in totaal een tiental volwassenen aanwezig". Er is volgens de vereniging dan ook geen sprake van een alcoholprobleem.

Wel vindt de federatie het verkeerd dat de leiding hun leden is vergeten op te pikken op het afgesproken tijdstip. ,,Het kan wel zijn dat de wekker niet is afgegaan", zo verwacht een woordvoerder.

De vereniging vindt het vooral jammer dat er foto's op Facebook zijn geplaatst en dat er daardoor een hetze is ontstaan op sociale media. Volgens de federatie wordt er daarmee te veel gefocust op een incident. 

  1. Dode bij rellen en plunderingen in Minneapolis na overlijden zwarte man
    Video

    Dode bij rellen en plunderin­gen in Minneapo­lis na overlijden zwarte man

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, liep in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. Eén relschopper is overleden. De burgemeester van de stad deed tijdens de ongeregeldheden een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”