Volledig scherm
© Shutterstock

Leeuwen verslinden stropers in Zuid-Afrikaans reservaat

Een zoektocht naar neushoorns is deze week slecht afgelopen voor een stel stropers in Zuid-Afrika. Minimaal twee jagers kwamen oog in oog te staan met een groep van zes leeuwen, die de mensen aanvielen en opaten.

Dat schrijft de eigenaar van het Sibuya-reservaat in Kenton-on-Sea op Facebook. De lichamen van de slachtoffers werden eerder deze week aangetroffen in het reservaat, tevens een vakantieoord. De politie ontdekte op de plek van de moordpartij onder meer een jachtgeweer met geluidsdemper, een bijl en draadknippers.

De eigenaar van het park twijfelt er niet aan dat de slachtoffers stropers waren. Dat zou blijken uit de teruggevonden spullen. Zo was de bijl vermoedelijk bedoeld om de hoorns van gedode dieren af te hakken, bijvoorbeeld bij neushoorns. De politie onderzoekt of het teruggevonden geweer eerder is gebruikt door stropers of criminelen.

Verspreid

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies zijn gedood. ,,Kijkend naar de schoenen en spullen die zijn aangetroffen, vermoed ik dat het gaat om twee of drie mensen'', zei de eigenaar van het park tegen lokale media. ,,De stoffelijke resten lagen verspreid over een groot gebied, dus het is lastig om grondig te zoeken en al het bewijs te verzamelen.'' Om de resten veilig te onderzoeken, moest de hele groep leeuwen worden verdoofd.

Op sociale media regent het reacties van mensen die vinden dat de stropers hun verdiende loon hebben gekregen. ,,Dit is karma'', luidt een van de tientallen reacties. ,,Werkongelukje?'', schertst iemand anders. ,,Leeuwen 3 - mensen 0.''