Landverschuiving verwoest mooiste snelweg van Amerika

VideoEen landverschuiving in de Amerikaanse staat Californië heeft een deel van een van de mooiste snelwegen van het land verwoest. De iconische snelweg loopt langs Big Sur, dat een ware toeristische trekpleister is vanwege het uitzicht op de oceaan.

De weg werd dit weekend bedolven onder een tien meter dikke laag van modder en stenen. Een groot deel van het land is in de oceaan gestort. ,,Moeder natuur hard aan het werk'', schrijft een woordvoerder van de California Department of Transportation op Twitter. Volgens haar gaat het om miljoenen stenen die naar beneden zijn gekomen.

Bij de verschuiving is niemand gewond geraakt. De weg was al enige tijd afgesloten door werkzaamheden na een eerdere landverschuiving. Het gebied, dat sterk afhankelijk is van het toerisme en jaarlijks wordt bezocht door miljoenen landschapsliefhebbers, is sinds januari door verschillende aardverschuivingen getroffen.

De autoriteiten hebben de snelweg afgesloten. Wanneer de weg weer open kan, is onduidelijk. Bij eerdere aardverschuivingen in 1983 duurde het maanden voordat de snelweg weer in gebruik kon worden genomen.

Volledig scherm
© Monterey County Sheriff's Office
  1. 'Bedrijf achter diefstal Facebook-info zette prostituees in om verkiezingen te manipuleren'
    Video

    'Bedrijf achter diefstal Facebook-info zette prostituees in om verkiezingen te manipuleren'

    Het stof van afgelopen weekend is amper neergedaald of een tweede schandaal rond het bedrijf Cambridge Analytica steekt de kop op. De organisatie die de gegevens van 50 miljoen Facebook-profielen misbruikte, heeft de afgelopen jaren 200 verkiezingen over de hele wereld gemanipuleerd. Daarbij maakte het bedrijf soms gebruik van steekpenningen en prostituees, blijkt uit onderzoek van het Britse Channel Four News.