'Kabul kan binnen negentig dagen vallen’

video'sNu de ene na de andere Afghaanse provinciehoofdstad in handen valt van de Taliban verwachten specialisten in Washington een spoedige inname van Kabul, de hoofdstad van Afghanistan.

  1. Taliban nemen achtste provinciehoofdstad in, tienduizenden Afghanen op de vlucht

    Taliban nemen achtste provincie­hoofd­stad in, tienduizen­den Afghanen op de vlucht

    Talibanstrijders hebben opnieuw een Afghaanse provinciehoofdstad ingenomen. De laatste aanwinst is Pul-e-Khumri, de hoofdstad van de provincie Baghlan, ten noorden van de hoofdstad Kabul, waar overheidstroepen zonder verzet vertrokken. Het kostte de radicaalislamitische beweging minder dan een week om acht van de 34 provinciehoofdsteden in handen te krijgen. Tienduizenden Afghanen zijn op de vlucht geslagen naar onder meer Kabul.
  2. Britse minibus met achttien inzittenden crasht in Antwerpen: chauffeur verongelukt en tiener in levensgevaar

    Britse minibus met achttien inzitten­den crasht in Antwerpen: chauffeur veronge­lukt en tiener in levensge­vaar

    In Antwerpen is zondagochtend rond 03.30 uur een zwaar ongeval gebeurd met een Britse minibus. De bestuurder (67) kwam om het leven, de achttien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen is in levensgevaar. Het gezelschap bestond uit Britten die na familiebezoek aan de joodse gemeenschap terugkeerden naar Londen. Aanvankelijk raakte de bus een andere wagen, maar reed daarna door, waarna het voertuig crashte.