Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post.
Volledig scherm
Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post. © AFP

Justitie VS verzamelde onder Trump belgegevens Washington Post

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van The Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats in het kader van een onderzoek naar een lek rond de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

  1. Prodemocratische krant Hongkong komt dag na inval met extra grote oplage

    Prodemocra­ti­sche krant Hongkong komt dag na inval met extra grote oplage

    De prodemocratische krant Apple Daily in Hongkong is vrijdag, een dag na de inval van de politie in de redactieruimte en de arrestatie van een aantal leidinggevenden, weer in de schappen verschenen, met een extra grote oplage en een voor de krant karakteristieke boodschap van verzet op de voorpagina, die luidt: ‘We moeten doorgaan.’ Van de krant werden vrijdag 500.000 exemplaren gedrukt, tegen 80.000 een dag eerder.