Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht.
Volledig scherm
Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht. © BELGA

Jürgen Conings lijkt nog zwaarder bewapend te zijn dan eerst gedacht, suggereert gevonden rugzak

Na meer dan drie weken lijkt een eerste echt spoor naar de voorvluchtige Belgische militair Jürgen Conings gevonden te zijn. Een zwarte rugzak, gevuld met jachtmunitie, medicijnen en proviand. Het federaal parket in België is ‘80 tot 90% zeker’ dat die van Conings is. En dat is geen goed nieuws, want het lijkt erop dat hij dan ook nog een jachtwapen op zak zou hebben.

 1. Gokverslaafde non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

  Gokver­slaaf­de non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

  In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. ,,Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt”, melden haar advocaten.
 2. Topviroloog laat zich voor het eerst zien na doodsbedreiging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’
  Play
  video

  Topviro­loog laat zich voor het eerst zien na doodsbe­drei­ging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’

  De Belgische topviroloog Marc Van Ranst, die al weken ondergedoken zit vanwege de voortvluchtige militair Jurgen Conings, heeft voor het eerst zijn onderduikadres verlaten om op een geheime locatie te kunnen vertellen over zijn leven in een safehouse, de bedreigingen tegen hem en de controverse rond zijn persoon. Van Ranst gaat zich niet gedeisd houden omdat hij wordt bedreigd, zegt hij in het televisie-interview met VTM Nieuws.