Een groep wilde zwijnen (archieffoto)
Volledig scherm
Een groep wilde zwijnen (archieffoto) © Getty Images/iStockphoto

Jager schiet per ongeluk eigen vader dood in Italië

Een jager heeft in Zuid-Italië per ongeluk zijn vader doodgeschoten. De 34-jarige man dacht dat hij een wild zwijn onder vuur nam, zo berichten Italiaanse media.

De mannen waren samen op jacht, maar zochten los van elkaar naar hun prooi. Ze zouden op het moment van de fatale schietpartij door dikke begroeiing zijn gelopen. De 55-jarige Martino Gaudioso liep een schotwond op in zijn buik, waaraan hij overleed.

Het jachtongeval gebeurde in een nationaal park bij Sicignano degli Alburni, een gemeente in de buurt van de stad Salerno. In het gebied is het verboden om te jagen. Zondag zei de voorzitter van de vereniging voor dieren en milieu dat Italië het ‘Wilde Westen’ was geworden voor jagers. ,,Het is een nationale noodsituatie’’, zo zei Michela Vittoria Brambilla tegen verslaggevers.

Afgelopen oktober riep Sergio Costa, de Italiaanse minister van Milieu, op tot een nationaal verbod op de Zondagse jacht nadat een 18-jarige jongen was doodgeschoten in de buurt van de Franse grens. Later die maand kwamen nog twee mannen - van 56 en 20 jaar - in soortgelijke omstandigheden om het leven, zo schrijft de BBC.

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.