Politiewagens en ambulances voor het overheidsgebouw waar een man twee mensen doodschoot na een ruzie over het dragen van een mondkapje.
Volledig scherm
Politiewagens en ambulances voor het overheidsgebouw waar een man twee mensen doodschoot na een ruzie over het dragen van een mondkapje. © AP

Inwoner Moskou schiet mensen dood na ruzie over dragen mondkapje

Na een ruzie over het niet dragen van een mondkapje heeft een man in de Russische hoofdstad Moskou verschillende mensen doodgeschoten. Volgens burgemeester Sergei Sobyanin zijn hierbij zeker twee doden en vier gewonden gevallen. Drie van hen verkeren in kritieke toestand, meldde locoburgemeester Anastasia Rakova.

  1. Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaatschap aan

    Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaat­schap aan

    In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 ,,gestolen” zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen van 2024.