Volledig scherm
Onrust in Tacoma, Washington © AP

Immigratiecentrum VS ontsnapt aan ramp: gewapende man probeerde tank te laten ontploffen

Een gewapende man die een Amerikaans immigratiecentrum in Tacoma (Washington) heeft aangevallen, is door de politie doodgeschoten. De man, die een geweer en toortsen bij zich droeg, zette een auto in brand en probeerde ook een grote propaantank te laten ontploffen.

De 69-jarige man is eerder veroordeeld omdat hij buiten het immigratiecentrum een gewelddadige confrontatie had met de politie.

Volgens de uitbater van het centrum zorgen ‘ongefundeerde’ berichten over overbevolkte immigratiecentra en onbegeleide kinderen voor gevaar voor zijn staf.

Demonstranten in tientallen steden verzetten zich tegen landelijke invallen die president Donald Trump voor vandaag heeft aangekondigd om massaal illegale immigranten uit te zetten.

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.