Angelo van Schaik
Volledig scherm
PREMIUM
Angelo van Schaik © videostill

‘Ik vrees dat het schooljaar voor mijn twee zoontjes voortijdig is geëindigd’

Dagboek ItaliëDe corona-epidemie laat de EU kraken in zijn voegen. De Italiaanse premier is verbijsterd over zo’n groot gebrek aan solidariteit in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en weigert akkoord te gaan met het voorstel van de noordelijke landen. Hier in huis gaan de gesprekken vooral over school. Correspondent Angelo van Schaik doet verslag vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen vind je hier. 

Met de tong lichtjes uit zijn rechtermondhoek zit mijn oudste zoon aan de keukentafel de letters van het alfabet te oefenen. ‘B’, zegt hij hardop, zijn potlood krast over het papier. Al drie weken gaat hij niet naar school en hij raakt een beetje achterop. De juffen geven elke dag bergen huiswerk door, maar we hebben niet altijd de tijd om meester of juf te spelen voor Matteo. Mijn vrouw werkt fulltime vanuit huis en ik schrijf stukjes voor de krant.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.