Louise Turpin en haar man David tijdens de rechtszaak.
Volledig scherm
Louise Turpin en haar man David tijdens de rechtszaak. © AP

Hulphond Raider helpt kinderen tijdens emotionele rechtszaak tegen ouders

De 13 Amerikaanse kinderen die jarenlang werden misbruikt en mishandeld door hun ouders, kregen tijdens de rechtszaak veel steun van hulphond Raider. De labrador was hun steun en toeverlaat tijdens hun getuigenissen. Hun ouders, David en Louise Turpin, kregen een levenslange gevangenisstraf opgelegd. 

De kinderen brachten het grootste deel van hun leven geketend aan hun bed door. Twee van de kinderen vertelden tijdens de zitting hoe ze jarenlang werden mishandeld door hun ouders. Tijdens hun verhaal lag Raider bij hen om te worden geaaid. De hond is al sinds de ontsnapping uit het horrorhuis van hun ouders de grote steun van de dertien kinderen. Jarenlang werden ze daar mishandeld, vastgebonden en uitgehongerd.

In tranen

Tijdens de zitting namen onder meer dochter Jennifer (30) en zoon Joshua (27) het woord. Ze omschreven hoe hun ouders hen en hun  broers en zussen mishandelden. Getuigenissen waarvan de ouders zelf in tranen uitbarstten.

,,Mijn ouders hebben me mijn hele leven afgenomen”, zei Jennifer. ,,Maar nu neem ik het eindelijk zelf in handen. Ik woon nu in een appartement en ga naar school. Ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Ik denk dat het Gods wil was en dat is niet altijd te begrijpen. Wat gebeurd is, heeft me sterk gemaakt. Ik heb gevochten om de persoon te worden die ik nu ben. Ik ben een vechter.”

Tijdens hun emotionele getuigenissen konden de kinderen een voor een Raider aaien. Naar verluidt hadden ze de autoriteiten zelf gevraagd om de hond toe te laten in de rechtbank, om hen te helpen tijdens het proces.

Open armen

,,We hebben de Turpin-kinderen van bij het begin bijgestaan”, zo stond te lezen op de Facebookpagina van Raider. ,,Ze hebben mij met open armen ontvangen. Ze hebben me zoveel liefde gegeven. Ik wens hen alle kracht en moed toe voor de toekomst. En ik hoop hen ooit nog eens te mogen terugzien.”

De drie jaar oude labrador is speciaal getraind om getraumatiseerde slachtoffers en getuigen te troosten en bij te staan. David en Louise Turpin pleitten vrijdag schuldig aan alle aanklachten en hebben een levenslange gevangenisstraf gekregen. Volgens advocaat Jack Osborn gaat het fysiek gezien goed met de kinderen.