Charlie Hebdo publiceerde deze week een prent over de aardbeving in Turkije als 'tekening van de dag'.
Volledig scherm
Charlie Hebdo publiceerde deze week een prent over de aardbeving in Turkije als 'tekening van de dag'. © AP/Twitter

‘Hoeven geen tanks meer te sturen’: Charlie Hebdo verwerpt Turkse woede op tekening over aardbeving

Een cartoon van het Franse satirische blad Charlie Hebdo heeft tot veel woede geleid in Turkije. Op de tekening is de ravage van de zware aardbevingen afgebeeld met daarbij de tekst: ‘Het is niet eens nodig tanks te sturen!’ Charlie Hebdo verwerpt de kritiek.

  1. Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Het dodental in zuidelijk Afrika door tropische storm Freddy is gestegen tot meer dan vierhonderd. In Malawi zijn volgens president Lazarus Chakwera 326 doden geteld, de autoriteiten in Mozambique maken melding van 73 dodelijke slachtoffers en in Madagaskar staat de teller op 17. Eerder deze week was nog sprake van tweehonderd doden. Freddy is een van de dodelijkste, krachtigste en langstdurende tropische stormen ooit op het Afrikaanse continent.
  2. Britse minibus met achttien inzittenden crasht in Antwerpen: chauffeur verongelukt en tiener in levensgevaar

    Britse minibus met achttien inzitten­den crasht in Antwerpen: chauffeur veronge­lukt en tiener in levensge­vaar

    In Antwerpen is zondagochtend rond 03.30 uur een zwaar ongeval gebeurd met een Britse minibus. De bestuurder (67) kwam om het leven, de achttien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen is in levensgevaar. Het gezelschap bestond uit Britten die na familiebezoek aan de joodse gemeenschap terugkeerden naar Londen. Aanvankelijk raakte de bus een andere wagen, maar reed daarna door, waarna het voertuig crashte.