Annalena Baerbock.
Volledig scherm
PREMIUM
Annalena Baerbock. © AP

Het huidige succes van de Duitse Groenen komt vooral door deze vrouw

De Duitse media lopen met haar weg en in de peilingen rijst haar ster. Wordt Annalena Baerbock de opvolger van Angela Merkel? 

  1. Prodemocratische krant Hongkong komt dag na inval met extra grote oplage

    Prodemocra­ti­sche krant Hongkong komt dag na inval met extra grote oplage

    De prodemocratische krant Apple Daily in Hongkong is vrijdag, een dag na de inval van de politie in de redactieruimte en de arrestatie van een aantal leidinggevenden, weer in de schappen verschenen, met een extra grote oplage en een voor de krant karakteristieke boodschap van verzet op de voorpagina, die luidt: ‘We moeten doorgaan.’ Van de krant werden vrijdag 500.000 exemplaren gedrukt, tegen 80.000 een dag eerder.
  2. Machtsstrijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpartijen CDU en CSU

    Machts­strijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpar­tij­en CDU en CSU

    Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker van CDU en CSU voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de christendemocraten maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee kwam een eind aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union van de zusterpartijen en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de CDU.