Half jaar na de explosie wanhoopt Beiroet: hulpverlening ligt stil

VIDEOPrecies een half jaar geleden rukte een verwoestende explosie het hart uit Beiroet. Nu zuchten de inwoners onder een nog grotere politieke en economische crisis. Velen lijden honger of zijn nog ontheemd en getraumatiseerd. Door de coronapandemie ligt de hulpverlening grotendeels stil.

 1. Robert (41) werkt voor Usar en vloog naar Beiroet: ‘Hier zijn we al in de war als de wifi eruit ligt’
  Stressvolle banen

  Robert (41) werkt voor Usar en vloog naar Beiroet: ‘Hier zijn we al in de war als de wifi eruit ligt’

  Word je helemaal tureluurs van alle strakke deadlines en meetings? Je bent niet de enige: veel Nederlanders hebben last van werkstress. Maar de werknemers uit deze mini-serie hebben pas écht een stressvolle baan. Vandaag: Robert Noteboom (41) specialist incidentbestrijding bij Veiligsheidsregio Zuid-Holland-Zuid, brandweerman en reddingswerker bij Usar (Urban Search and Rescue).
 2. Historisch: explosie Beiroet een van zwaarste niet-nucleaire explosies óóit

  Historisch: explosie Beiroet een van zwaarste niet-nucleaire explosies óóit

  De ontploffing die in augustus de haven van Beiroet compleet verwoestte, is ‘ongetwijfeld’ een van de grootste niet-nucleare explosies uit de geschiedenis, meldt de University of Sheffield. Volgens de Britse universiteit had de explosie ongeveer een tiende van de kracht van de atoombom op Hiroshima. In slechts enkele milliseconden kwam er genoeg energie vrij om meer dan honderd huizen een jaar lang van stroom te voorzien.