Volledig scherm
Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama. © AFP

Gruwelijke rituelen bij sekte: politie vindt massagraf in Panama

De Panamese autoriteiten hebben een graf aangetroffen met de lichamen van zes kinderen en een zwangere vrouw. Dat gebeurde een dag nadat een inval was gedaan bij een sekte in een afgelegen gebied in het land. De doden zijn waarschijnlijk slachtoffer geworden van bizarre exorcisme-rituelen. 

De Panamese politie kwam het graf op het spoor toen drie mensen gewond raakten bij de sekte en opgenomen werden in het ziekenhuis. Deze drie vertelden dat er in het complex van de sekte nog meer mensen werden mishandeld en vastgehouden.

Daarop ging de politie ter plaatse en werden vijftien gewonden aangetroffen. Ook vond de politie een dag later het graf met de zes overleden kinderen en de vrouw. Volgens lokale autoriteiten waren de slachtoffers geïndoctrineerd door de sekte die Het Nieuwe Licht van God heet. Die sekte zou doen aan het uitdrijven van de duivel via gewelddadige exorcisme-rituelen. Tien vermeende sekteleden zijn opgepakt. Het gaat volgens een ingewijde onder meer om de vader van de zwangere vrouw in het graf.

Het gebied in Panama waar de sekte zich ophield, bevindt zich in een extreem afgelegen gebied. Er moesten helikopters worden ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen voor behandeling. Onder de slachtoffers zijn onder andere twee zwangere vrouwen en meerdere kinderen.

  1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
    liveblog corona

    Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

    Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.