Een beeld vrijgegeven door NASA. Siberië wordt getroffen door ongewoon hoge temperaturen en bosbranden die wetenschappers met verstomming doen slaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld vrijgegeven door NASA. Siberië wordt getroffen door ongewoon hoge temperaturen en bosbranden die wetenschappers met verstomming doen slaan. © EPA

Grote zorgen over recordhitte in Siberië: ‘Maand na maand worden we verrast’

VIDEODe temperaturen rond de poolcirkel blijven maar de pan uit rijzen. Al maanden worden er in Siberië ongekend hoge temperaturen opgemeten. Nu lijkt er sprake van een nieuw opzienbarend hitterecord. De World Meteorological Organisation trekt aan de bel en heeft aan de Russische autoriteiten bevestiging gevraagd of op 20 juni écht een temperatuur van 38 graden werd gemeten in de stad Verchojansk. 

  1. Noord-Korea veroordeelt vergadering Veiligheidsraad: ‘Gaan door met zelfverdediging’

    Noord-Ko­rea veroor­deelt vergade­ring Veilig­heids­raad: ‘Gaan door met zelfverde­di­ging’

    Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren. Kim Yo-jong, de invloedrijke zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, zei volgens staatspersbureau KCNA zondag dat de vergadering een teken is dat de VN-Veiligheidsraad dient als ,,politiek aanhangsel” van de Verenigde Staten.