Volledig scherm
Een python hing lekker op een pinautomaat in Australië © Dianne Mancell

Grote python wikkelt zich om pinautomaat in Australië

Nog even snel wat geld pinnen? Bij deze pinautomaat in de Australische stad Lismore denk je wel twee keer na voordat je je pinpas erin stopt. Om het apparaat zat eerder deze week een grote slang gewikkeld.

De Australische Dianne Mancell liep woensdag langs een pinautomaat van St. George Bank in de stad en zag het dier zitten. Ze maakte een foto van de slang en zette die op Facebook. De post werd duizenden keren gedeeld.

Al snel stonden er een aantal mensen naar het dier te kijken. „Ik was op zijn minst verrast. Ik zie wel vaker slangen op het platteland, maar niet in de stad”, vertelde ze in een gesprek met Daily Mail.

Python

Het gaat vermoedelijk om een python. Pythons zijn wurgslangen en hebben geen giftanden. Hun menu bestaat voornamelijk uit knaagdieren en andere zoogdieren, maar ze eten ook vogels en reptielen. Een slangenvanger heeft het dier uiteindelijk weggehaald bij de pinautomaat.

Volledig scherm
Een Python © ANP
  1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
  2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.