Een python hing lekker op een pinautomaat in Australië
Volledig scherm
Een python hing lekker op een pinautomaat in Australië © Dianne Mancell

Grote python wikkelt zich om pinautomaat in Australië

Nog even snel wat geld pinnen? Bij deze pinautomaat in de Australische stad Lismore denk je wel twee keer na voordat je je pinpas erin stopt. Om het apparaat zat eerder deze week een grote slang gewikkeld.

De Australische Dianne Mancell liep woensdag langs een pinautomaat van St. George Bank in de stad en zag het dier zitten. Ze maakte een foto van de slang en zette die op Facebook. De post werd duizenden keren gedeeld.

Al snel stonden er een aantal mensen naar het dier te kijken. „Ik was op zijn minst verrast. Ik zie wel vaker slangen op het platteland, maar niet in de stad”, vertelde ze in een gesprek met Daily Mail.

Python

Het gaat vermoedelijk om een python. Pythons zijn wurgslangen en hebben geen giftanden. Hun menu bestaat voornamelijk uit knaagdieren en andere zoogdieren, maar ze eten ook vogels en reptielen. Een slangenvanger heeft het dier uiteindelijk weggehaald bij de pinautomaat.

Een Python
Volledig scherm
Een Python © ANP
  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.