Sleepboten begeleiden cruiseschip MSC Orchestra bij zijn vertrek uit Venetië op 5 juni 2021. Het cruiseschip was twee dagen eerder het eerste dat na zeventien maanden weer afmeerde in de Dogenstad.
Volledig scherm
Sleepboten begeleiden cruiseschip MSC Orchestra bij zijn vertrek uit Venetië op 5 juni 2021. Het cruiseschip was twee dagen eerder het eerste dat na zeventien maanden weer afmeerde in de Dogenstad. © AFP

Grote cruiseschepen verbannen uit beschermde binnenstad Venetië

Cruiseschepen mogen vanaf 1 augustus niet meer aanleggen in Venetië. Dat heeft de Italiaanse regering vanavond per decreet bepaalt. De enorme schepen moeten voortaan aanleggen in Porto Marghera, iets verderop in de lagune. Cruise-maatschappijen waren gecompenseerd voor eventuele schade.

  1. VN vreest ‘nog meer gruweldaden’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

    VN vreest ‘nog meer gruwelda­den’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

    De Verenigde Naties hebben vrijdag de vrees uitgesproken voor een nieuwe catastrofe in Myanmar, als reactie op berichten dat duizenden troepen van het leger zich verzamelen in het noorden van het land. ,,We moeten allemaal voorbereid zijn, zoals de mensen in dit deel van Myanmar zijn voorbereid, op nog meer massale gruweldaden. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb”, zei Tom Andrews, de VN-rapporteur voor Myanmar.