Volledig scherm
Brandweermannen proberen werknemers van de telefoonmaatschappij met hoogwerkers uit het kantoorgebouw te redden. © AFP

Grote brand in kantoorgebouw Mumbai, nog tientallen mensen vast in pand

UpdateIn de Indiase stad Mumbai woedt een grote brand in het negen verdiepingen tellende kantoorgebouw van staatstelefoonmaatschappij MTNL. Volgens de lokale brandweer zitten mogelijk zo'n honderd mensen nog vast in het pand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zestien brandweerwagens met hun bemanning ter plekke. Met hoogwerkers zijn tot nu toe zo'n 25 mensen van hoger gelegen verdiepingen geëvacueerd. De ruimtes op de derde en vierde verdieping van het pand zouden helemaal in rook zijn gehuld. 

Op televisiebeelden is volgens persbureau AP te zien hoe mensen ramen breken en naar brandweermannen zwaaien om te laten weten waar ze zijn en dat ze snel hulp nodig hebben. Volgens een vrouw die gered is zitten er op de derde en vierde verdieping zeker nog dertig à veertig mensen vast. De brandweer heeft het over vijfentwintig à dertig mensen. Tot nu toe zijn nog geen dodelijke slachtoffers gemeld. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    In een ziekenhuis in Ostrava, in het het noordoosten van Tsjechië heeft een man zeker zes mensen doodgeschoten. Twee mensen raakten gewond. De slachtoffers zaten allen in een wachtkamer. Het ziekenhuis is ontruimd en de politie heeft een foto vrijgegeven van de dader. Rond 10.30 uur werd de auto van de dader getraceerd. De bestuurder had zichzelf vlak daarvoor door het hoofd geschoten. Hij moet nog worden geïdentificeerd.
  2. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.