Grote bosbrand op Gran Canaria; duizend mensen geëvacueerd

updateIn de bergen van het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria woedt een grote bosbrand. Vooral de gemeenten Tejeda, Artenara en Gáldar zijn getroffen. Ongeveer duizend mensen zijn in veiligheid gebracht, aldus de hulpdiensten van de Canarische Eilanden.

De brandweer probeert de brand te blussen met hulp van vliegtuigen en helikopters. De hulpdiensten schatten het getroffen gebied, ruim 30 kilometer van de hoofdstad Las Palmas, op ongeveer 900 hectare. De brand was zaterdag uitgebroken bij Artenara en had zich verder verspreid. Ook het Tamadaba nationaal park in het westen van het eiland wordt bedreigd door het vuur. 

De sterke rookontwikkeling is zichtbaar op het naburige eiland Tenerife. De politie denkt dat de brand is ontstaan door iemand die een soldeerbout gebruikte. Een 55-jarige man is zaterdag hiervoor gearresteerd en wordt hierover gehoord.

Volledig scherm
Op het Canarische eiland, Gran Canaria, wordt is een grote brand uitgebroken © EPA
  1. Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsnamen schietpartijen VS

    Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsna­men schietpar­tij­en VS

    Het Amerikaanse modemerk Bstroy, opgericht door hiphopfanaten Brick Owens en Dieter Grams, ligt onder vuur omdat het zogenoemde hoodies (shirts met capuchon) op de markt brengt met ‘kogelgaten’ en namen van steden in de VS waar de afgelopen jaren veel doden vielen bij schietpartijen. De tijdens de New York Fashion Week gepresenteerde collectie is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.