Volledig scherm
Minister van Financiën Philip Hammond. © AFP

‘Groepje Britse parlementariërs werkt aan uitstel brexit’

Een aantal Britse parlementariërs werkt aan een motie om de artikel 50-procedure voor de uittreding uit de EU te vertragen. Dat hebben ministers uit de regering-May gezegd tegen topmensen uit het zakenleven.

De brexitdeal van premier Theresa May werd dinsdagavond met grote meerderheid verworpen door de afgevaardigden in het Lagerhuis. Dat bracht enkele kabinetsleden in overleg met vooraanstaande zakenlieden op het idee te proberen de datum van het vertrek uit de EU, vastgesteld op 29 maart, te verschuiven naar later in het jaar.

De ministers Philip Hammond (Financiën), Greg Clark (Economische Zaken) en Stephen Barclay (Brexit) vertelden dat een ,,motie van backbenchers in de maak is voor uitstel van artikel 50'', zei de directeur van een Brits bedrijf die bij het overleg aanwezig was tegen Reuters. Hij wilde anoniem blijven. De ondernemers wilden onder meer van de ministers weten wat er gaat gebeuren bij een no-deal.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.