Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen.
Volledig scherm
Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen. © AP

Griekenland sluit grens met Turkije verder af, terwijl spanningen oplopen

Griekenland wil de grens met Turkije verder afsluiten. Dat heeft de Griekse minister van Migratie Notis Mitarakis gezegd. Het huidige hekwerk bij de grens wordt met 80 kilometer verlengd, waardoor de grens in het noordoosten van het land nog meer afgesloten is. Op dit moment beslaat het afgesloten gedeelte slechts 35 kilometer.

0 reacties

  1. Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’

    Oca­sio-Cor­tez beschul­digt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellin­gen’

    De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.