Greta Thunberg haalt uit na haatreacties: 'Ik snap niet dat volwassenen kinderen gaan bedreigen’

videoDe jonge klimaatactiviste Greta Thunberg vindt het onbegrijpelijk dat zij de afgelopen dagen een stortvloed aan kritiek over zich heen heeft gekregen. ,,Ik begrijp niet waarom volwassenen zoveel moeite doen om tieners en kinderen belachelijk te maken en te bedreigen, omdat ze de wetenschap promoten.”

 1. Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’
  Met video

  Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’

  Een nieuwe video van twee Russische soldaten toont nogmaals hoe de gedeeltelijke mobilisatie die in Rusland van kracht is, grote ontevredenheid onder de bevolking veroorzaakt. In de video klagen de soldaten over hoe ze “gedumpt zijn in een bos” aan de Oekraïense frontlinie zonder voedsel of water. ,,Niemand geeft om ons”, hekelen ze. ,,En de commandanten zijn echte idioten.”
 2. Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldleiders: ‘Hoe durven jullie’
  Play
  update

  Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldlei­ders: ‘Hoe durven jullie’

  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ,,Hoe durven jullie’’, brieste de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.