Volledig scherm
Sundar Pichai. © AFP

Google-baas zegt sorry voor aanpak intimidatie: ‘Er komen veranderingen’

De topman van Google, Sundar Pichai, heeft excuses aangeboden aan alle medewerkers voor de aanpak van intimidatie binnen het bedrijf. ,,We erkennen dat we het vroeger niet altijd goed hebben aangepakt en dat spijt ons oprecht’’, aldus Pichai vandaag in een mail aan het personeel. ,,Het is duidelijk dat we veranderingen moeten aanbrengen.’’

Hij reageerde op een protest binnen Google vorige week. Tienduizenden medewerkers over de hele wereld stonden collectief op van hun bureau en liepen naar buiten. Zulke 'walkouts' gebeurden onder meer in Berlijn, Londen, New York, Singapore en bij het hoofdkantoor in Mountain View.

De medewerkers waren boos na berichten dat Android-bedenker Andy Rubin was weggestuurd met een vertrekpremie van naar verluidt 90 miljoen dollar, terwijl hij was beschuldigd van verkrachting. Google heeft de afgelopen jaren ongeveer vijftig mensen ontslagen vanwege seksueel wangedrag.

Pichai kondigde maatregelen aan om het leven van Google te beteren. Zo moet het gemakkelijker worden om melding te doen van intimidatie. Tijdens de afhandeling daarvan moeten mensen meer hulp krijgen.

  1. Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudige moord verdachte tieners

    Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudi­ge moord verdachte tieners

    Canada is volledig in de ban van een drievoudige, geruchtmakende moord die wordt toegeschreven aan twee vermiste Canadese tieners. Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) - de spoorloos verdwenen jongens - worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een Australische toerist Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24). En ze zouden een derde, nog niet geïdentificeerde persoon, op gruwelijke wijze om het leven hebben gebracht.